Compilatie vakanties 2016

De Kyte heeft in zijn korte bestaan al aardig wat landen aangedaan en heel wat kilometers gemaakt. En het allerbelangrijkst: voor vele leuke vakanties gezorgd! In deze blog nemen we jullie mee op reis met ons en onze huurders. 

In mei 2016 zetten wij onze splinternieuwe Kyte voor het eerst zelf op, op een camping in Limburg. Al eerder geschreven we daar deze blog over. Wat een geluk hadden we met het weer, volop zon en 25 graden.

bbq1 samlauren lau lucky

Een paar dagen daarna vertrokken onze eerste huurders met de Kyte. gastenboek
Zij hadden helaas minder geluk met het weer,
maar hebben het naar hun zin gehad op de Molenhof,
een grote camping op een half uurtje rijden bij ons vandaan.
Sam heeft de Kyte hier naar toe gebracht en ook weer opgehaald.

Ondertussen waren wij onze eerste echte ver-weg-reis-met-de-Kyte aan het plannen en begin juni was het dan eindelijk zo ver. Ruim 3 weken hebben we met de Kyte rondgetrokken. Onze eerste bestemming was Oostenrijk. We moesten natuurlijk rekening houden met baby Lauren op de achterbank, dus we besloten een overnachting in Duitsland te plannen. Tot onze eigen verbazing hadden we de Kyte in 15 minuten slaapklaar staan en waren we de volgende dag ook zo weer vertrokken. In Oostenrijk stonden we op 1,5km hoogte bij een boer in zijn ‘achtertuin’, met de luifel gericht naar het dal. Dát is nog eens kamperen met uitzicht!

p1010515      img_20160606_134519531 p1010520

Nadat we hier 5 dagen genoten hebben pakten we onze spullen weer in om verder te trekken naar Slovenië. We waren erg benieuwd naar dit land. Dat kristalheldere water in de rivier wat we op foto’s zagen, dat moet toch wel gephotoshopt zijn? Niets was minder waar. Wat een fantastische natuur. We stonden met de Kyte pal aan de Soca rivier, we vulden onze waterflessen erin en hoorden het water stromen als we in bed lagen. Marjolijn genoot onder de luifel van het uitzicht op het dampige, Jurassic Park achtige bos, met in de verte een op forellen vissende Sam.

img_20160608_105427932 img_20160608_105545950_hdr img-20160608-wa0000

Wat hadden we hier graag langer willen blijven. Helaas zat het weer ons erg tegen, na 1 dag mooi weer en 4 dagen regen, regen en nog eens regen vonden we het tijd worden om verder te trekken. We hadden behoefte aan warmte en gemak. Een keer lekker zwemmen of gewoon ergens eten kunnen afhalen. Volgens de weerberichten was het erg mooi in Italië. Al gauw vonden we een camping vlakbij het Gardameer die ons wel wat leek. Inpakken en gaan!  

Eenmaal aangekomen….Ehhhhh…. waarom wilden we dit ook alweer? Haha! Vol vertwijfeling zetten we de Kyte op in ons hutje mutje ‘laantje’ aan het asfalt op de Italiaanse camping. We moesten écht even acclimatiseren na de basic natuurcampings die we de afgelopen tijd gewend waren. Maar de broodjesservice, zon en het warme zwembad wenden snel. Voor we het wisten zaten we er alweer een week. Oftewel, tijd om verder te trekken! ‘s Ochtends na het ontbijt pakten we de Kyte in, om op weg te gaan naar het Schwarzwald in Zuid-Duitsland. De buurman die net terugkwam van het sanitairgebouw met open mond van verbazing achterlatend, omdat wij de Kyte hadden ingeklapt op het moment dat hij zich net even had gedoucht.

p1010568 p1010589 img-20160620-wa0015

De camping in Zuid-Duitsland was prachtig. Bij aankomst bleek het allermooiste plekje op de camping nog vrij te zijn, in een fijn privé hoekje pal naast het kabbelende beekje. “Waarom gaat niemand hier staan?”, vroegen wij ons hardop af. Toen we net helemaal stonden bleek er op een paar meter voor onze luifel een gigantische mierenhoop te liggen. Owwwww! Vandaar dus… Gokken we het erop…? Ja, laten we dat maar doen. En we zijn blij dat we dat hebben gedaan, want we hebben geen 1 mier bij de vouwwagen gezien :). Pfiew!

img_20160620_091459673_hdr p1010630 img_20160622_180256986


Na deze heerlijke laatste week was het dan toch echt tijd juli
om weer richting Enschede te rijden en aan het werk te gaan
bij ons innovatieve vertaalbureau
Wat hebben we genoten!

Een week later vertrokken de volgende huurders ermee naar Frankrijk
alwaar zij 3 weken lang een mooie trip hebben gemaakt. –>

In augustus stonden wij inmiddels zelf weer te trappelen
om met de Kyte op pad te gaan, en dit keer naar ons geliefde Vlieland.
Ook een stel vrienden van ons en hun baby hebben er op Vlieland van genoten.
We hadden ook echt veel geluk met het weer!

 

 

 

       img_0057             img_0058             aug

p1010798 p1010770 img-20160807-wa0009

In september vertrok een gezin samen met hun labrador en de Kyte naar Frankrijk alwaar zij een kleine 2 weken een zonnige najaarsvakantie hebben gehad. En wat een mooie foto’s stuurden ze ons!

ps ps1  sept

In oktober sloten we het seizoen af met huurders die altijd met de caravan kampeerden maar nu een Kyte wilden uitproberen. Ze hebben een heerlijke herfstvakantie gehad in Zuid-Frankrijk. Een paar dagen nadat ze de Kyte bij ons hadden teruggebracht ontvingen we een postpakketje van ze met een lieve kaart en cadeautjes. Zo ontzettend attent!

dsc_1537 cadeautjes gastenboek

We kunnen nog wel pagina’s lang doorschrijven met allemaal vakantieverhalen maar dan komt aan dit al veel te lange blog geen eind. We mogen terugkijken op een fantastisch eerste seizoen met de Kyte. Wij en ook onze huurders hebben er geweldige vakanties mee gehad. Op naar 2017!

– Geschreven door Marjolijn en Sam van Gentevoort, Enschede, november 2016.