Eerste vakantie met de Kyte

Vakantie voorbereidingen

Het is maandag 2 mei. ‘s Ochtends rijden we na het ontbijt richting Limburg, in onze autospiegels zien we de Kyte achter ons. Die merk je overigens nauwelijks tijdens het rijden! Met een relaxed gevoel zitten we in de auto. Vakantiestress? No way! De vouwwagen staat bij ons thuis in de garage en dat geeft ons alle tijd om er lekker mee bezig te zijn en de laadruimte in te pakken zoals wij dat handig vinden. Het Pack & Go systeem is hierbij een uitkomst. Hiermee kun je de laadruimte bereiken zonder de vouwwagen op te hoeven zetten. Alle kratten zijn netjes gevuld met de inventaris en onze tassen met kleren zijn gepakt. Een kwestie van de Kyte aankoppelen, de laatste dingetjes die je bij de hand wilt houden in de kofferbak leggen, en we kunnen op pad! Onze auto staat voor de deur en is nog leeg. Heerlijk!

bbq1

Voor het eerst zelf de Kyte opzetten

Na een paar uurtjes rijden zijn we er. Minicamping ‘In ‘t Niet’ in Limburg. Met schattige ezeltjes! We melden ons aan bij de receptie en worden naar onze kampeerplek geleid. En toen gingen we van start, voor de eerste keer helemaal zelf onze Kyte opzetten! Stap voor stap lopen we de handleiding van Holtkamper door. De basis van de tent staat al gauw. Alleen hoe zat het ook alweer precies met dat hulpframe in de hoeken? De handleiding biedt geen duidelijk antwoord dus we bellen even met Holtkamper en hebben snel het * o jaaa * moment, waarna de Kyte al gauw helemaal goed staat. Na wat geklungel met het opzetten van de mast (jaja, lach maar, wij hadden heel dom de stok verkeerd om geplaatst!) waren we dan bijna klaar. Even de zijluifels vastzetten, de pendelbogen plaatsen en wat extra lusjes afspannen. En dat was het dan, hij staat! Lauren lag al snel op haar speelkleed in de binnentent te spelen terwijl wij de rest van de spulletjes installeerden. Het uitpakken van de spullen, opzetten campingbedje, etc. kost bij elkaar meer tijd dan het opzetten van de Kyte. Maar gelukkig hebben we hele gebruiksvriendelijke spullen aangeschaft dus al snel zaten we helemaal ready aan een lekker koud wijntje. TROTS!! En zo blij met onze nieuwe aanwinst!

vooraanzicht     zijaanzicht

Nieuwe handleiding

Natuurlijk duurt het de eerste keer langer dan de 10 minuten filmpjes die je op Youtube ziet, maar daar worden we na elke keer steeds wat sneller in. De workshop die we bij  Holtkamper hadden gevolgd was alweer even geleden en hun handleiding vonden we zelf wat verouderd en ook erg beknopt. Dat moet en kan beter, vinden wij. Tijdens onze telefoontjes gaven ze al wel aan meer vragen te krijgen van nieuwe eigenaren en daarom bezig te zijn met een geheel nieuwe handleiding voorzien van duidelijke foto’s en instructies. We zijn benieuwd. Voor de inventaris die we aan onze huurders leveren bij de vouwwagen schrijven we zelf nog een handleiding. Wel zo fijn toch?!

GENIETEN!!!

Een kleine week hebben we heerlijk genoten in Limburg, we boften enorm met het weer, volop zon en rond de 25 graden. De Kyte blijft aangenaam binnen door het dubbele dak en de vele ramen die open gezet kunnen worden. Bijna elke dag kwamen er nieuwsgierige mede kampeerders langs om te vragen of ze even de vouwwagen van binnen en buiten mochten bekijken. Het bed sliep héérlijk, het fornuis kookte fijn en onze wijntjes waren lekker koud. Op en top genieten!

bbq     lau lucky

Het vliegt voorbij..

Wat gaan vakanties toch altijd snel. Voordat we het wisten was de week om en konden we de boel weer inpakken. En dat ging best vlot. OK, we hadden de laadruimte wat netter kunnen inpakken ;), maar ach, we hebben hem toch in onze garage staan en met het Pack & Go systeem was hij thuis zo weer opengeklapt om alles te ordenen. De was draait, de foto’s zijn al uitgezocht en we genieten na van onze fijne eerste ervaring met de Kyte. Komend weekend gaan de eerste huurders ermee weg. We hopen dat zij er net zo van zullen genieten als dat wij hebben gedaan!

– Geschreven door Marjolijn van Gentevoort, Enschede, mei 2016.