Woohoo! Kyte gekocht!

Hoe het allemaal begon….

Het is januari 2016. Onze dochter Lauren is bijna een half jaar oud. Waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie? Maar vooral: HOE?! Toen Lauren 8 weken oud was zijn we met ons gezin een weekje naar Vlieland geweest. Daar hadden we een huisje gehuurd. Uiteraard ging onze hond Lucky ook mee. Vol goede moed pakten we ‘s ochtends de auto in. Maar die moed zakte ons al snel in de schoenen.. Hoe ging dit ooit passen?? Nou, dat lukte dus echt maar nét. We hebben er hilarische foto’s van (die ik hier niet zal delen ;)). Lucky zat met zijn grote lijf voor de bijrijdersstoel gepropt. Op die stoel stond de reiswieg. Achterin zaten Lauren en ik met een grote koffer tussen ons in. En in de kofferbak hadden we het onderstel van de kinderwagen liggen en nog wat tassen. Twee grote hengels staken tot slot nog dwars door de auto heen. En Sam mocht het zooitje ongeregeld naar Harlingen rijden. Familie Flodder gaat op pad! Maar, het is gelukt :).

Wel rees meteen de vraag hoe we dit van het zomer gingen doen. Want nu gingen we maar een weekje, en hadden we ook nog eens een kant en klaar huisje en we hoefden zelf niet zoveel mee te nemen. Maar wat als we weer wilden gaan kamperen? Of liever nog: rondtrekken? Een tent en alle kampeerspullen erbij, dat gaat zo nooit passen!

Een nieuwe manier van vakantie vieren

En een vliegvakantie dan? Nou, dat zagen we niet zo zitten met een klein kindje. Daarnaast vinden wij het leuk om op onze vakanties meerdere plekken aan te doen. Drie weken op dezelfde camping staan, nee, dat is niet iets voor ons. Hoe gaan we dit nou praktisch aanpakken? Sam noemde het woord vouwwagen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet gelijk enthousiast was. Maar toen wist ik nog niet van het bestaan van de Holtkamper Kyte af ;). Sam heeft heel wat research gedaan en liet me de site van Holtkamper zien. Wow! Bestaan zulke vouwwagens ook?! Wat ontzettend cool! Makkelijk op te zetten en in te klappen, 1500 liter bagageruimte (!), een vast bed, en ga zo maar door. Voordat we het wisten zaten we in de auto richting de showroom van Holtkamper in Emmen. En ja, toen waren we natuurlijk gelijk verkocht…. Op de terugweg naar huis werden er al mooie plannen gemaakt. Na alles goed af te hebben gewogen, hebben we vrij snel na ons bezoek aan de showroom onze bestelling geplaatst. En toen kon het nachtjes tellen beginnen totdat we de vouwwagen mochten ophalen….

In de showroom van Holtkamper

In de showroom van Holtkamper

De workshop bij Holtkamper

Na wat voor ons voelde als lang wachten (maar wat eigenlijk heel erg meeviel ;)), kregen we telefoon van Holtkamper. “Jullie Kyte staat op 12 april voor jullie klaar!”. Yes!! En oh, wat spannend! We maakten een afspraak en regelden oppas voor Lauren, want we zouden ook nog een workshop krijgen die wel eventjes kon duren. We vroegen ons wel af wat we daarin precies zouden leren, want overal wordt verteld hoe gebruiksvriendelijk de Holtkamper Kyte is. Maar, het was echt heel fijn om deze workshop gevolgd te hebben! Misschien is ‘demonstratie’ een beter woord overigens. Een medewerker van Holtkamper vertelde ons alle ins & outs over onze Kyte, tot in detail. Samen hebben we hem nog eens opgezet en weer ingeklapt, en dan niet op de snelle manier zoals we vaak zien in de vele Youtube filmpjes, maar de echte uitgebreide manier, voor wanneer je wat langer op de camping staat. Maar ook dan ben je slechts een ~20 minuten bezig. Toen onze Kyte weer helemaal ingepakt was aten we samen een stukje gebak. We hebben ten slotte iets te vieren!! Na het ondertekenen van de laatste documenten mochten we hem dan echt meenemen naar huis!

En de eerste reis gaat naar…

Limburg! In de meivakantie gaan we voor het eerst met onze Kyte op pad. Niet zo ver, want we gaan maar een paar dagen. We hebben er natuurlijk onwijs veel zin in! We staan in een prachtig gebied op een camping met mini-ezeltjes. Lauren zal het vast ook prachtig vinden :). Vlak nadat we terugkomen is de Kyte voor het eerst verhuurd. Best spannend hoor, maar ook erg leuk om hiermee bezig te zijn en andere mensen te zien genieten van onze mooie vouwwagen. We hopen dat vele mensen er onvergetelijke momenten mee zullen beleven. Wij kunnen in ieder geval niet wachten…!

– Geschreven door Marjolijn van Gentevoort, Enschede, april 2016.